10 voordelen van de gecombineerde licentie

shutterstock_221427877

1Auteursrechten netjes geregeld, met enkele muisklikken.

U moet geen individuele licenties met auteurs en uitgevers meer onderhandelen voor alles wat onder de combilicentie valt (de meeste vormen van digitaal gebruik en ook papieren reproducties van externe beschermde teksten en beelden in het repertoire van Reprobel). U regelt deze licentie online op ons aangifteportaal, en dat in minder dan 10 minuten.

shutterstock_1859710561

2Een nagenoeg wereldwijd repertoire van belgische en buitenlandse bronwerken.

Reprobel vertegenwoordigt via haar 15 leden-beheersvennootschappen meer dan 60.000 Belgische auteurs van teksten en beelden, en meer dan 400 Belgische uitgeverijen, van groot tot klein. De Belgische bronwerken die u professioneel nodig hebt dus. De combilicentie omvat bovendien een nagenoeg wereldwijd repertoire van buitenlandse teksten en beelden. Omdat uw wereld als ondernemer of instelling niet stopt bij de eigen kerktoren

shutterstock_791971303

3Een van de ruimste digitale licenties in europa

De combilicentie van Reprobel regelt niet alleen uw papieren reproducties van externe beschermde teksten en beelden (fotokopies en prints), maar ook digitale kopieën en overnames, digitale interne communicatie, digitale externe communicatie (1-to-1 & 1-to-few), digitale archivering, interne presentaties, scans van dit soort werken. Voor alle handelingen waarvoor geen individuele licentie op de markt beschikbaar is. Technologieneutraal.

shutterstock_571606036

4All you can eat.

Binnen de licentiegrenzen mag u onbeperkt externe auteursrechtelijk beschermde teksten en beelden in het repertoire van Reprobel gebruiken. U betaalt dus niet per individuele transactie maar een forfait voor het volledige pakket, dat u mag gebruiken volgens uw professionele behoeften.

shutterstock_566863540

5Geen risico op controles, inbreuken en sancties

Met de combilicentie vermijdt u controles door Reprobel voor alle gebruiken binnen de licentiegrenzen. U loopt ook geen risico dat u door de rechthebbenden of Reprobel wordt aangesproken voor auteursrechtelijke inbreuken. De sanctie bij inbreuken is doorgaans een veelvoud van de normale licentievergoeding.

shutterstock_1927058069

6Aantrekkelijke en faire licentietarieven.

U betaalt een vaste en faire jaarlijkse licentieprijs, op voorhand gecontroleerd door de FOD Economie. Aangepast aan uw sector en aan uw personeelsbestand. Perfect te budgetteren, en geen rompslomp met tellerstanden meer.

shutterstock_1048652996

7Alleen betalen voor relevante werknemers.

Al uw werknemers vallen natuurlijk onder onze licentiedekking. Maar u betaalt (als u meer dan 5 VTE heeft) alleen voor uw relevante werknemers. Dat zijn in principe uw bedienden op de eigen payroll (in VTE). Arbeiders zijn vrijgesteld van betaling.

shutterstock_1858663297

8Uw reprografie-aangifte mee geregeld.

Als u de gecombineerde licentie neemt, dan bent u ook in orde met uw wettelijk verplichte jaarlijkse reprografie-aangifte bij Reprobel voor uw fotokopies van beschermd werk.

shutterstock_2030397947

9Fair P(l)ay.

De vergoeding die u betaalt aan Reprobel, is geen belasting of taks. Alle vergoedingen gaan naar de auteurs en de uitgevers, zodat zij kunnen blijven creëren, informeren, innoveren en investeren en u kan blijven genieten van een breed aanbod kwalitatieve bronwerken.

shutterstock_330728183

10Made in Belgium.

90% van de vergoedingen gaat naar Belgische auteurs en uitgevers. De gecombineerde licentie is dus heel erg Made in Belgium.

Wij gebruiken cookies

We gebruiken cookies op deze website om bezoekers te tracken via Google Analytics. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord. Meer informatie