Hoe regel ik mijn aangifte bij Reprobel?

damir-kopezhanov-nC6CyrVBtkU-unsplash

Bent u een (middel)grote onderneming, overheidsinstelling of organisatie (met meer dan 100 bedienden of ambtenaren in VTE op groepsniveau in België), dan kan u een groepsovereenkomst met ons afsluiten. Deze overeenkomst regelt op een erg makkelijke manier de gecombineerde licentie voor alle groepsentiteiten op het Belgische grondgebied. Deze entiteiten moeten dan geen individuele portaalaangifte bij Reprobel meer doen voor de duurtijd van de overeenkomst. De facturatie kan centraal of per entiteit gebeuren, met of zonder PO. Voor een groepsovereenkomst voor ondernemingen of vzw’s, stuur je een mailtje aan corporate@reprobel.be. Voor een groepsovereenkomst voor overheidsinstellingen, stuur je een mailtje aan public@reprobel.be. Overeenkomsten regelen.

linkedin-sales-solutions-wS73LE0GnKs-unsplash

Bent u een zelfstandige, een vrije beroeper, of een kleinere onderneming, overheidsinstelling of organisatie, dan schrijven we u in het eerste kwartaal van elk kalenderjaar aan voor uw jaarlijkse aangifte bij Reprobel voor het referentiejaar van het ‘kalenderjaar – 1’. Op het portaal kiest u voor de gecombineerde licentie. U krijgt meteen uw factuur en kan die ook online betalen als u dat wil.

U kan op het portaal ook kiezen voor een beperktere reprografieaangifte voor uw fotokopies van beschermd werk, maar dan krijgt u via Reprobel wel geen enkele aanvullende digitale licentiedekking. Het verschil tussen beide opties (gecombineerde licentie of reprografieaangifte) wordt hier helder uitgelegd. Vooraleer u aangifte doet bij Reprobel, doet u er goed aan om deze toelichting over het verschil tussen beide opties grondig te lezen. Uw keuze tussen de beide opties is immers vrij, maar niet vrijblijvend. Reprobel kan uw aangifte controleren en indien nodig betwisten. Incorrecte of onvolledige aangiftes, of vastgestelde auteursrechtelijke inbreuken, kunnen tot sancties leiden.

Heeft u vragen over uw jaarlijkse aangifte bij Reprobel, dan stuurt u ons gewoon een mailtje. Door het grote aantal ondernemingen en instellingen die we aanschrijven, kan het enkele weken duren voordat u antwoord van ons ontvangt.
Zolang u dit antwoord niet heeft ontvangen, hoeft u uiteraard geen verdere actie te ondernemen.

Voor problemen met uw login: login@reprobel.be

Voor andere technische vragen over uw aangifte: support@reprobel.be

Voor inhoudelijke vragen over de gecombineerde licentie voor ondernemingen: corporate@reprobel.be

Voor inhoudelijke vragen over de gecombineerde licentie voor overheidsinstellingen: public@reprobel.be

Voor inhoudelijke vragen over de beperktere reprografieaangifte: repro@reprobel.be.

Soms wordt de vergoeding voor de gecombineerde licentie centraal betaald door een andere onderneming (of instelling/organisatie) in uw groep, of door uw sectororganisatie of beroepsfederatie. Reprobel heeft honderden groepsovereenkomsten afgesloten met grote ondernemingen, instellingen en organisaties in alle sectoren, en tientallen sectorakkoorden met centrale betaling. In dat geval schrijft Reprobel u normaal niet meer individueel aan. Gebeurt dat per vergissing toch, dan stuurt u gewoon een mailtje aan support@reprobel.be, en zetten we dit graag voor u recht.

nordwood-themes-q8U1YgBaRQk-unsplash

Reprobel heeft ook tientallen sectorakkoorden afgesloten met een sectorcode en een aantrekkelijke korting op de tarieven voor de gecombineerde licentie. In dat geval bezorgt uw sectororganisatie u de specifieke sectorcode voor uw sector voor een bepaald referentiejaar. Met zo’n sectorcode moet u wel nog steeds zelf uw portaalaangifte bij Reprobel doen. U kiest op het portaal voor de gecombineerde licentie en geeft vervolgens de sectorcode in. De korting wordt automatisch verrekend op uw factuur voor de licentie.

Een overzicht van de sectorakkoorden van Reprobel vindt u hieronder.

sectorakkoorden Reprobel

* = centrale betaling

Wij gebruiken cookies

We gebruiken cookies op deze website om bezoekers te tracken via Google Analytics. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord. Meer informatie